hoe zorg jij voor een goede merkstrategie?

Richting geven aan je merk … het is zo belangrijk en toch staan we er niet altijd bij stil. Een goede merkstrategie ligt aan de basis van een merk dat voor je gaat werken. En daarvoor moet je kijken naar waar je voor staat en welke kant je op gaat. Wij geven je een aantal fundamentele tips voor een sterke merkstrategie en een vliegend merk.

direct aan de slag met je merkstrategie?

Laat je gegevens achter en we sturen je gratis onze Merkstrategie Tips & Tricks op.

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Bedrijfsnaam

wat ga je lezen?

Onderscheid, betrokkenheid en merkwaarde. We geven antwoord op de meest prangende vragen die we van organisaties krijgen over merkstrategie, positionering en merkverhaal. Onze tips en tricks helpen je op weg.

5 tips voor een sterke merkstrategie

Gaat mijn merk nog wel de juiste kant op?
Wees trouw aan waar je voor staat als merk. Kijk naar binnen en maak beslissingen vanuit wie je bent. Kijk daarnaast goed naar je omgeving: wat doen mijn concurrenten, wat doet de markt en hoe beweeg ik mee?

Is mijn merkverhaal nog wel onderscheidend?
Met een sterk merkverhaal laat je de keuzes zien die je maakt. Het combineert de aspecten van jouw unieke aanbod, met een specifiek omschreven doelgroep en een groot stuk merkkarakter, oftewel: jouw onderscheidend vermogen.

Hoe zorg ik voor een betere betrokkenheid bij mijn merk?
Door in gesprek te gaan met je doelgroep, voelen mensen zich meer verbonden met je merk. Laat van je horen, blijf bij jezelf en bouw een vriendschap op met je klanten.

Hoe bouw ik een merk?
Zorg ervoor dat je merk op de juiste plekken en op de juiste momenten aanwezig is. Met de nadruk op je owned media en met doordachte campagnes. Zo bouw je het juiste merkbeeld, vergoot je herkenning en kun je met vertrouwen paid media inzetten om je doelgroep uit te nodigen om kennis te maken.

Hoe haal ik meer resultaat uit mijn merk?
Bespaar op je mediabudgetten door te investeren in blijvende zichtbaarheid en een sterk merkverhaal. Door dicht bij je doelgroep te staan, authentiek te zijn en in gesprek te blijven met je doelgroep, zorg je voor een geliefd merk dat gaat leven en voor je gaat werken.

andere vragen over merkstrategie?

Wij praten graag met je verder!