development

Wallstars

de kunst van de online klantreis

Je favoriete fotokunst online bestellen, klinkt simpel toch? Maar hoe weet je of een kunstwerk echt in je interieur past? Dan voorkom je als retailer onnodige retouren. Wij gingen voor Wallstars aan de slag met een nieuwe online klantreis en zagen direct een digitale oplossing: Augmented Reality (AR).

wat is AR ook alweer?

Augmented Reality zorgt voor een ervaring die je perceptie van de werkelijkheid verandert. Door real-time een visuele of informatieve laag aan je natuurlijke omgeving toe te voegen. Die verrijkte wereld is bijvoorbeeld via je smartphone of een speciale bril te zien. Interessant bijkomend feit: ruim 40 procent van de Nederlanders wil AR gebruiken tijdens het online shoppen.

uitdaging

Zo goed en makkelijk mogelijk je favoriete fotokunst bekijken en uitkiezen.

oplossing

Je kunstwerk in AR thuis aan de muur bekijken en direct uit de app bestellen.

implementatie

Geen uitdaging te groot voor onze developers en dat begon met het uitstippelen van de online klantreis. Het leidde tot een nieuwe website, gebouwd met een van de grotere webshop frameworks. Het overzichtelijk design geeft de website een Pinterest-waardige look.


De bestel-app, met de AR module, is in Unity gebouwd. We integreerden een berg aan productdata, honderden productoverzichten en de bestellogica van de webshop in de app. Dat betekent dat de productpagina’s zijn omgezet naar AR. Of je nu voor ‘urban jungle’, zwart-wit, bloemen of vintage gaat, je bekijkt jouw favoriete wanddecoratie digitaal aan de muur, kiest het juiste formaat en bestelt direct uit de app.


Die AR-weergave is ook nog eens aanpasbaar voor de beheerder van de website. Nieuwe kleuren of diktes van frames? Dat is zo aangepast in de app. Voor Google Analytics zijn web- en appverkeer gescheiden. Daardoor kunnen we straks goed analyseren hoe de klant op beide platforms beweegt en welke de voorkeur geniet.

meer weten over dit project?