Campagne

David Lloyd

het Britse clubgevoel overbrengen in Nederland

David Lloyd is in het Verenigd Koninkrijk een begrip op het gebied van luxe sportclubs. Aan die kant van de Noordzee staat David Lloyd voor een echt ‘clubgevoel’. Aan ons de uitdaging om dat gevoel in Nederland te laten leven.

uitdaging

De Britse campagneconcepten van David Lloyd vertalen naar de Nederlandse markt.

oplossing

Aan de hand van doelgroeponderzoek en rebranding een campagne voor de Nederlandse markt ontwikkeld.

een Nederlandse make-over

De Britten zijn al bekend met het clubgevoel van David Lloyd, waardoor er in het VK is gekozen voor een campagneconcept dat erg op sfeer zit. Het thema van deze campagne: ‘Elevate your everyday’. Begeleid door beelden van opstijgende mensen die het clubgevoel ervaren. Mooi, maar iets te zweverig voor de Nederlander. Wij hebben toch liever een concrete en directe boodschap.

Daarom gingen we van start met het campagnethema ‘Energise, Restore, Connect’. Maar niet voordat we goed onderzoek deden. Daaruit bleek welke woorden en afbeeldingen hier wel of niet aanslaan. Via UsabilityHub kwamen we erachter dat ‘Restore’ onder Nederlanders niet het juiste gevoel van ‘opladen’ gaf. En dus werd het ‘Recharge’, wat voor Nederlanders de lading wel dekt. Een kleine nuance, maar van groot belang.

de uitwerking van het concept

David Lloyd is een premium sportclub van internationale allure. Reden genoeg om het concept in het Engels uit te werken. In de campagne geven we het clubgevoel van David Lloyd lading door momenten van inspanning, ontspanning en elkaar ontmoeten binnen David Lloyd Clubs te laten zien als momenten die je dag verrijken.

De copy brengt de lezer direct naar dat moment. Met ‘Energise, Recharge, Connect’ vertellen we de boodschap dat iedereen zijn of haar moment heeft bij David Lloyd. Zo vangen we het Britse clubgevoel voor de Nederlander. Maar dan met beiden benen op de grond.

online en offline campagne

De Nederlandse campagne draait inmiddels met nieuw ontwikkeld materiaal voor social media, Digital Out of Home advertenties en een radiospot, die je misschien wel op Spotify of Qmusic hebt gehoord.
En daar blijft het niet bij. De rest van het jaar werken we verder aan eigen materiaal voor de campagne, met een lokale fotoshoot en een aangepast concept. Wordt vervolgd …