Zonboog & Nijgh

Na een pitch afgelopen april, hebben we de Zonboog organisatie heel goed leren kennen. Een organisatie die zich kenmerkt door menselijkheid, collegialiteit en een enorme focus op goede zorg voor hun patiënten.

Zonboog verleend deze service in verschillende wijken in en rond Rotterdam, met zeer betrokken zorgprofessionals en een heel eigen verhaal. Een verhaal dat wij samen met het team van Zonboog (straks met nieuwe naam) de wereld in mogen gaan brengen.

Let op: de visuals zijn concepten en nog geen definitieve materialen.

Wie is Zonboog?

Zonboog is een organisatie met een servicecentrum en gezondheidscentra. Ze richt zich volledig op het leveren van goede eerstelijns zorg in de wijken waar zij aanwezig is. Een groot team aan gedreven zorgprofessionals staat elke dag klaar voor de patiënten in die wijken, met kennis en kunde, en ondersteund door het service centrum.

Zoveel mogelijke ondersteunende werkzaamheden worden door het servicecentrum uit handen genomen om de focus op de patiënt zo groot mogelijk te houden. Zo kunnen de zorgprofessionals zich focussen op de beste kwaliteit in de dienstverlening.

Sinds begin 2023 is Gezond op Zuid ook onderdeel geworden van Zonboog. Een mooie stap voor de zorgsector in regio Rotterdam.
gezondheidscentra
service centrum
professionals

Scope van de samenwerking tussen Nijgh en Zonboog

Om het nieuw te realiseren merk goed op te bouwen, start de samenwerking met corporate- en merkstrategie. Door sessies met verschillende teams, groeit de interne betrokkenheid.

Dankzij een goed verzorgde interne communicatie is iedereen onderdeel van de ontwikkelingen. De vervolgstappen? Naamgeving, huisstijl en website. Uiteraard aaangevuld met mooie content, een dijk van een merkverhaal en diverse merkuitingen.

In de tussentijd adviseren we Zonboog al op het gebied van recruitment marketing, waarbij de verantwoordelijke binnen Zonboog sessies heeft met ons digital marketing team om de juiste keuzes te maken.

De fase erna is gericht op het optimaliseren van de structurele communicatie met behulp van templates en richtlijnen waarmee het team zelf op een kwalitatieve en efficiente wijze voort kan. Vanzelfsprekend blijven we helpen het merk te bewaken.

Waarom dat zo goed werkt?

Het kernteam van Zonboog en het kernteam van Nijgh hebben een fijn ritme gevonden in het overleg. Zo bewegen we gecontroleerd van stap naar stap. Er is veel ambitie op het gebied van merkstrategie en er zijn kansen voor de toekomst. Een pad dat we samen opknippen in milestones om zo realistische stappen te zetten.

In iedere fase bepalen we wie betrokken moet worden, maar dankzij de vaste kern aan collega's is er altijd grip. De Roadmap met de overall planning is ons uitgangspunt en helpt ons de doelen helder in beeld te houden. Zo durven we elkaar te beloven dat we eind van het jaar een heel mooi nieuw merk en verhaal kunnen presenteren. Maandelijkse overlegmomenten en korte lijnen helpen ons de neuzen dezelfde kant op te houden.
strategie
creatie
campagne

De toekomst

Een nieuw merk tegen het eind van het jaar. En dan begint het eigenlijk pas! Een serieuze naam in de eerste lijns zorg, een sterk merk en een super sterke belofte aan zowel patiënt als zorgprofessional. Dat is wat de toekomst brengt.